Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко виступить з доповіддю на 67-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй за участю представників найвищого та високого рівня країн - членів організації. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Як ви знаєте, почалася 67-а сесія Генеральної асамблеї ООН. Зараз у Нью-Йорку знаходиться і міністр Грищенко. Заплановано його виступ з питань протидії ядерному тероризму», - розповів Волошин.

Також представник МЗС повідомив, що у Нью-Йорку міністр проведе низку зустрічей зі своїми колегами з інших країн. «Як правило, сесії Генасамблеї ООН також використовуються як майданчик для зустрічей з представниками тих країн, в які складно доїхати», - зазначив Волошин. За його словами, українська сторона спробує провести максимальну кількість зустрічей з представниками Південної Америки, Азії та Африки для того, щоб заощадити кошти державного бюджету на відповідні візити.

Крім того, Волошин повідомив, що Грищенко у Нью-Йорку зустрінеться з главами ГУАМ, ОБСЄ та Центрально-європейської ініціативи.

Нагадаємо, сесія Генасамблеї ООН пройде 24-26 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233