Президент США Барак Обама заявив, що після завершення президентської кар'єри хотів би повернутися до викладання. Заява пролунала під час запису інтерв'ю для передачі Вупі Голдберг.

Згідно з повідомленням, Обама нудьгує по роботі з дітьми, проте хотів би залишитися президентом на другий термін, оскільки йому ще є чим зайнятися як главі держави.

При цьому він підкреслив, що повернення до викладання не обов'язково означає, що він буде весь час перебувати в класі. Обама пояснив, що хотів би подорожувати по країні і, наприклад, організовувати для дітей стажування і курси. «Я б хотів бути впевненим, що ми не залишаємо без уваги жодного з дітей і всі вони знають про можливості, які у них є», - заявив Обама.

Разом з Бараком Обамою гостем передачі Вупі Голдберг була також його дружина Мішель. На запитання, чи збирається його дружина зайнятися політикою, Обама припустив, що особливості її темпераменту не дозволять зробити цього. «Щоб бути президентом США, потрібно багато терпіння, а я не така», - погодилася з чоловіком Мішель Обама.

Нагадаємо, у 1990-х роках після закінчення школи права Гарварду Обама протягом 12 років був викладачем аналогічної школи при Чиказькому університеті. Він викладав конституційне право.

Президентські вибори у США відбудуться 6 листопада. Представник Демократичної партії Обама балотується на другий термін. Його суперником стане республіканець Мітт Ромні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217