Цього року на розвиток інфраструктури Криму направлено 1,8 млрд грн бюджетних коштів. Про це повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі Автономної Республіки Крим Світлана Верба на засіданні Ради міністрів АРК 25 вересня, повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Так, за рахунок виділених бюджетних коштів у цьому році передбачено будівництво та реконструкція водопровідних мереж, у тому числі, в мікрорайоні Червона Гірка в Сімферополі, будівництво мереж водопостачання у селищі Азовське Джанкойського району, реконструкція водоводу В-1 у Ленінському районі, реконструкція водогону в селі Прудове Сімферопольського району.

Також запланована реконструкція аварійних ділянок напірних колекторів у Професорському куточку (Алушта) і будівництво колектора в селищі Нижньогірське.

За даними Верби, до теперішнього часу прокладені теплові мережі до житлових будинків і об'єктів соціальної сфери, реконструйовані 10 котелень, прокладено понад 60 кілометрів газопроводів у Бахчисарайському, Кіровському, Сакському, Сімферопольському районах, побудована газорозподільна станція в Бахчисарайському районі. Розпочато будівництво дитячого садка на 150 місць у селищі Заозерне (Євпаторія), завершується реконструкція восьми дитсадків у Кіровському, Красногвардійському, Сімферопольському, Совєтському і Чорноморському районах, в яких буде введено близько 950 додаткових дитячих місць.

За рахунок бюджетних коштів виконується капремонт 51-ї школи та 26-ти дитсадків. На завершальному етапі знаходиться реконструкція семи ФАПів, двох амбулаторій та 26-ти будинків культури і сільських клубів.

До середини жовтня планується виконати капремонт 66 тис. квадратних метрів покрівель житлових будинків, дитячих садів, шкіл, лікарень.

До кінця року планується придбати 30 автомобілів швидкої медичної допомоги і 16 пересувних діагностичних лабораторій. Наразі активно освоюються кошти на ремонт і реконструкцію доріг комунальної власності загальною площею понад 200 тис. квадратних метрів, а також під'їзних шляхів до 15-ти шкіл і 18-ти дитячих садків у Сімферополі.

Міністр економічного розвитку і торгівлі АРК зазначила, що в цілому у поточному році близько 40% уіх коштів направлено в сільські регіони автономії, тоді як у 2011 році - 18%.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286