УЄФА вручив нагороди Донецьку, який був одним із приймаючих міст чемпіонату Європи з футболу.

Донецькому міському голові Олександру Лук'янченку за дорученням УЄФА їх вручив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

«За різними опитуваннями, Донецьк, який приймав чемпіонат Європи з футболу, визнаний кращим відразу за кількома номінаціями. Найкраще за інших тут була підготовлена ​​ спортивна інфраструктура, тренувальні бази, чудово організовані зустрічі футбольних команд», - сказав Лубківський, повідомляє «Укрінформ».

Нагород УЄФА удостоєний найкращий стадіон чемпіонату «Донбас Арена», аеропорт Донецька імені Сергія Прокоф'єва, на висоті було у Донецьку і медичне обслуговування змагань. Серед медиків кращими УЄФА назвав Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об'єднання, а також приватну клініку.

На думку Лубківського, Донецьку під силу проведення змагань будь-якого рангу і будь-якого рівня.

Всього на проведення Чемпіонату Європи з футболу УЄФА було виділено Донецьку 130 тисяч євро. П'ять матчів чемпіонату, які проходили у Донецьку, відвідало 520 тисяч уболівальників. Від прийому гостей Євро-2012 готелі Донецька отримали 61,9 мільйона гривень, що у 3,9 рази більше, ніж у звичайні дні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472