Рада міністрів Криму затвердила план заходів щодо виконання в автономії Закону України «Про засади державної мовної політики». Відповідний проект розпорядження схвалено на засіданні кримського уряду 25 вересня, повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Зокрема, документ передбачає вжиття заходів, спрямованих на застосування і вивчення державної та регіональних мов у державних і комунальних навчальних закладах, їхнє використання у діловодстві, документації, листуванні з органами влади.

Крім того, необхідно забезпечити навчання і підвищення кваліфікації працівників установ, виготовлення відповідних бланків, забезпечити право громадян подавати усні чи письмові заяви державною або регіональними мовами і одержувати письмові відповіді на них цією мовою. Проект розпорядження передбачає залучення при необхідності перекладачів до проведення конференцій, зборів та інших офіційних заходів.

Написання найменувань органів, підприємств, установ і організацій, написів на їхніх печатках, штампах, штемпелях, табличках, офіційних бланках повинно здійснюватися відповідно до 6 ч. 11 ст. Закону України «Про засади державної мовної політики». Також будуть вжиті заходи щодо реалізації прав громадян на отримання освіти державною або регіональними мовами і підготовці підготовки відповідних педагогічних кадрів тощо.

Нагадаємо, у Криму створено робочу групу з підготовки пропозицій щодо реалізації в автономії закону України «Про засади державної мовної політики».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326