Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся до керівників вищих навчальних закладів з проханням передбачити кошти на фінансування органів студентського самоврядування, повідомили у прес-службі Міносвіти.

Табачник у листі до керівників вузів I-IV рівнів акредитації зазначив, що у МОН надходять звернення органів студентського самоврядування та громадських організацій щодо виконання Закону «Про вищу освіту» у частині фінансування органів студентського самоврядування.

Враховуючи це, Дмитро Табачник нагадав, що статтею 38 Закону «Про вищу освіту» передбачено, що фінансовою основою студентського самоврядування є кошти, визначені Вченою радою вищого навчального закладу у розмірі не менше 0,5% коштів спеціального фонду відповідного вищого навчального закладу.

Як наголошується у листі, кошти органів студентського самоврядування спрямовуються на виконання їхніх завдань і повноважень. Не менше 30% коштів мають витрачатися на підтримання наукової діяльності осіб, які навчаються у вузі.

У зв'язку з цим Табачник підкреслив необхідність передбачити при формуванні бюджетів вузів на 2013 рік кошти для фінансування діяльності органів студентського самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325