Україна планує розпочати найближчим часом чотири тендери, пов'язані з видобутком вуглеводневої сировини. Про це у Вашингтоні повідомив міністр екології та природних ресурсів України Едурад Ставицький, перебуваючи у складі української делегації з офіційним візитом у США.

«Заплановані подальші проекти. Один щодо глибоководного шельфу Чорного моря, один щодо мілководного шельфу, а також два проекти щодо сухопутної частини України: один щодо площі Слобожанська у Харківській області, стосовно ще однієї площі ми зараз визначаємося. Ми розглядаємо можливі майданчики - у Дніпропетровській та у Полтавській областях», - повідомив Ставицький.

Міністр екології та природних ресурсів України додав, що на чотирьох зазначених площах прогнозується можливість видобутку близько 30 млрд кубометрів природного газу.

Як відомо, при підготовці угод про розподіл продукції, яка видобуватиметься в Україні, був використаний американський досвід. Внесено зміни у закон «Про угоди про розподіл продукції», перевагами якого скористаються компанії Shell, Chevron і ExxonMobil, які перемогли у конкурсах на право розробки ділянок сланцевого газу і українського шельфу Чорного моря, а також і інвестори чотирьох майбутніх проектів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368