У Кримінальному кодексі РФ з'явиться стаття 243.1 Осквернення релігійних переконань і почуттів громадян, пишуть «Ведомости» в номері від 25 вересня.

Повідомляється, що відповідний законопроект, який повинні незабаром внести у Держдуму, буде підтриманий усіма думськими фракціями, пише «Lenta.ru».

Згідно з документом, за публічні образи релігійних переконань громадян і прилюдне приниження богослужінь, релігійних обрядів та церемоній обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. А за осквернення й руйнування об'єктів і предметів релігійного шанування, у тому числі місць здійснення релігійних обрядів і паломництва, порушника можуть посадити на п'ять років.

Посилення покарання за образу релігійних почуттів громадян і осквернення святинь пов'язане зі зростанням злочинів у цій області.

Пропозиції посилити законодавство у цій сфері з'явилися у перші дні після лютневої акції панк-групи Pussy Riot у храмі Христа Спасителя, за яку згодом три учасниці групи були засуджені до двох років позбавлення волі за статтею 213 КК РФ (хуліганство).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217