Україна планує посилити свою присутність на Чиказькій товарній біржі. Зокрема, крім причорноморської пшениці, ф'ючерсний контракт планують ввести на насіння соняшнику, соняшникову олію, ячмінь і кукурудзу. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба міністерства.

Під час робочого візиту до США глава відомства провів переговори з керівництвом Чиказької товарної біржі. Сторони обговорили подальші перспективи співпраці, зокрема, посилення присутності української сільгосппродукції на біржі.

Присяжнюк підкреслив, що активізація співпраці з Чиказькою товарною біржею вкрай важлива для України як для аграрної держави. Це, по-перше, дасть можливість реалізовувати вітчизняну сільгосппродукцію за заздалегідь встановленою ціною, що зробить неможливим фінансові втрати виробників.

«Робота майданчика Чиказької біржі в Україні дасть можливість сільгоспвиробникам знати, яка ціна на зернові буде у наступному маркетинговому році. Ще два роки тому, коли починалися жнива, аграрії могли втрачати до 30-40% своїх доходів, оскільки не знали, яка вартість зерна, а зернотрейдери використовували цю ситуацію. У минулому році Аграрний фонд взяв на себе функцію орієнтира цін на зернові, а Чиказька біржа - на продовольчу пшеницю. З наступного маркетингового року ми хочемо, щоб цим орієнтиром став біржовий майданчик», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252