Рішення Центральної виборчої комісії щодо голосування тільки у рамках одного округу повинне спрацювати. Про це у коментарі ForUm'у заявив директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

«Я думаю, що це нововведення має спрацювати, власне, для того воно і було прийняте. Інститут соціології має питання, і ми будемо їх порушувати у ході досліджень, які ми зараз проводимо. Це пост пілотажні та постелекторальні дослідження, із яких ми дізнаємося, які порушення допускає населення. Але це те, що ми бачимо по населенню, а от реєстрація – це тільки невелика частина населення, яка сама у цьому брала участь», - зазначив він.

За словами експерта, тому соціологи навряд чи виявлять порушення такого роду. «Але, наскільки я знаю, дійсно звозять із інших округів, і перетасування всередині одного округу нічого не дасть для того, щоб змінити результати голосування. Так що це повинно допомогти», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія дозволила українцям міняти тимчасове місце голосування тільки у рамках одного округу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267