Державне обвинувачення вважає законним і обґрунтованим вирок Шевченківського районного суду Києва щодо колишнього голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги, яким він був засуджений до п'яти років позбавлення волі. Про це йдеться у повідомленні відділу зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Суд підтримав позицію державного обвинувачення і визнав Волгу винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Інші четверо підсудних (колишні підлеглі Волги і його водій) отримали умовні терміни покарання. Всім підсудним суд заборонив надалі обіймати спеціальні посади в органах державної влади протягом 3 років.

Згідно з повідомленням, вирок Шевченківського районного суду у цілому задовольнив державне обвинувачення.

За словами прокурора у справі Павла Ковтонюка, вина підсудних повністю доведена зібраними у справі доказами, що підтверджується обвинувачувальним вироком. «Суд дав належну оцінку зібраним доказам і виніс законне і обґрунтоване рішення у справі», - зазначив прокурор.

«Втім, питання про можливе оскарження судового рішення в апеляційному порядку буде вирішене після ретельного вивчення його змісту», - підкреслив прокурор.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Києва засудив до 5 років позбавлення волі екс-голову Держфінпослуг Василя Волгу за вчинення замаху на одержання хабара у сумі 500 тисяч доларів і зловживання службовим становищем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295