Співробітники польської прикордонної служби затримали громадянина України, який намагався дати хабар у розмірі близько 50 євро за перетин кордону на автомобілі у поганому технічному стані. Про це повідомила прес-служба Прикордонної служби.

«Під час прикордонного контролю 49-річний українець був поінформований про те, що його автомобіль перебуває у поганому технічному стані, і він не зможе на ньому в'їхати до Польщі. Тоді іноземець став переконувати працівника прикордонної служби пропустити його, і намагався вручити йому купюру у 200 злотих», - зазначила прес-служба.

Вона також повідомила, що громадянин України визнав свою провину і добровільно погодився на покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, передає «УНІАН».

Нагадаємо, з початку року польські прикордонники повідомляли про декілька випадків спроб дати хабар їхнім працівникам, у тому числі громадянами України. На початку травня росіянин за те, щоб «закрити очі» на перевезення неповнолітньої дитини, пропонував польському прикордоннику 500 євро.

Польські прикордонники за перевищення дозволеного терміну перебування у Польщі вписують порушників у базу осіб, яким заборонений наступний в'їзд строком на один рік. Спроби хабарництва караються у більшості випадків умовним вироком - від 6 місяців до року з іспитовим дворічним терміном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281