В українській армії у 2012 р. планується скоротити 8 тис. посад в обслуговуючих частинах.

Про це в інтерв'ю газеті «Народна армія» повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-майор Володимир Талалай.

«Сьогодні законом України «Про чисельність Збройних Сил України» встановлено, що на 2012 рік кількість особового складу війська має бути на рівні 184 тис., із них - 139 тис. військовослужбовці. Щоб вирішити цю проблему, ми беремо на «озброєння» перевірені методи, які вже добре зарекомендували себе і дали чудові результати.

Тому, у першу чергу, скороченню підлягатимуть частини, які обслуговують армію. Це бази зберігання боєприпасів, надлишкового майна, озброєння, техніки, управління експлуатації спеціальних об'єктів тощо. Ці та подібні їм структури вже тривалий час є тягарем для української армії, які не дають можливість їй повноцінно займатися бойовою підготовкою. Цього року у частинах забезпечення планується скоротити 8 тисяч посад», - сказав Талалай.

За словами генерал-майора, за рахунок скорочення обслуговуючих структур набуде нового імпульсу для розвитку авіація, протиповітряна оборона, високомобільні десантні війська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317