Уряд Японії передав Старокостянтинівській центральній районній лікарні нове медичне обладнання на суму понад 100 тисяч доларів.

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, офіційне передання медичного обладнання відбулося у понеділок за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Саката Тоїчі.

За кошти японців придбано таке обладнання: сучасні відеоколоноскоп, відеогастроскоп і бронхофіброскоп, відеоцентр і відеомонітор ендоскопічний, стійка ендоскопічна, відсмоктувач ендоскопічний, джерело світла ендоскопічне та інструментальний набір для біопсії.

«Ними комфортно працювати і отримувати інформацію про стан здоров'я пацієнта. Така допомога якраз актуальна. Ця діагностична апаратура поставить на новий рівень обстеження шлунково-кишкового тракту», - зазначив головний лікар районної лікарні Леонід Семенюк.

Закупівля медичного обладнання реалізована у рамках Програми безвідплатної допомоги Проектам людської безпеки «Кусаноне», яка спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391