Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький вважає, що Україна ще «не дозріла» до прийняття закону, яким передбачається ввести кримінальне переслідування за поширення наклепів з покаранням до 3 років ув'язнення. Про це він сказав на прес-конференції у Донецьку.

«Я не готовий коментувати все, що закидається у Верховну Раду на розгляд. Я читав всяку статистику. Виявляється, у багатьох європейських країнах є (подібні закони), там і до 5 років (позбавлення волі за наклеп. - Ред.), а у Сполучених Штатах - до 10 років, тобто штрафи у них. Але питання у тому, що все, я вважаю, має йти дуже виважено, - пояснив губернатор. - І враховуючи нашу коротку історію в Україні - 20 років, - потрібно дуже виважено підходити до прийняття таких законів. Я думаю, що ще країна, скажімо так, не дозріла для такого жорсткого (закону)»,- передає «УНІАН».

Шишацький підкреслив, що «свобода слова - це таке надбання, яким треба дорожити». На його думку, кожна людина повинна пам'ятати, що може так скластися ситуація у житті, що тільки свобода слова стане єдиною зброєю у її руках для власного захисту. «І кожен чиновник, у тому числі, повинен пам'ятати, що він може опинитися з будь-якого боку, і свобода слова може виявитися його єдиним захистом і порятунком», - вважає глава Донецької облдержадміністрації.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. За таке рішення проголосувало 244 нардепа.

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає передчасним введення закону про кримінальну відповідальність за наклеп.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що закон про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини не буде прийнятий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280