Шевченківський районний суд Києва визнав екс-голову Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) Василя Волгу винним у спробі отримати хабар і засудив його до 5 років позбавлення волі.

Вирок суд оголосив у понеділок увечері.

Згідно з вироком, Волзі заборонено 3 роки обіймати організаційно-розпорядницькі та адміністративно-виконавчі посади в організаціях та установах усіх форм власності.

У той же час, суд не підтримав держзвинувачення у частині вимоги про конфіскацію майна Волги, передає «Інтерфакс-Україна».

Державне обвинувачення просило Шевченківський райсуд Києва засудити Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У своєму останньому слові Волга просив суд виправдати його у частині обвинувачення, що стосується хабарництва. Водночас він визнав свою вину у частині службової недбалості.

Захист Волги заявив, що вивчить можливість подання апеляції на вирок Шевченківського райсуду Києва. «Ми отримаємо текст вироку, його вдумливо вивчимо, з олівцем у руках, природно, разом з Василем Волгою, і тоді будемо приймати остаточне рішення про подання чи неподання (апеляції. - Ред.)», - сказав адвокат Волги Євген Солодко журналістам у понеділок.

«Якщо ми будемо подавати апеляцію, то наша позиція залишається незмінною: за хабарі Волга невинуватий. Хабар брали під нього, використовуючи його прізвище», - нагадав адвокат позицію захисту.

Солодко не став однозначно стверджувати про те, що захист може не оскаржити вирок суду.

Він повідомив, що поки що Волга буде залишатися у СІЗО, і його не будуть етапувати до виправної установи. «Він перебуватиме у слідчому ізоляторі», - сказав він.

Адвокат підкреслив, що на оскарження рішення дається 15 днів.

У свою чергу, Волга підкреслив, що для нього не було несподіванкою рішення суду.

«П’ять років це практично те, що хотіла прокуратура», - прокоментував він.

«Перша інстанція (суду. - Ред.) лабораторну роботу на правосуддя не пройшла», - сказав Волга.

Він також підтвердив намір оскаржити рішення суду.

Волга зазначив, що поки не думав над тим, чим буде займатися, якщо вирок залишать у силі і йому доведеться відбути термін у в'язниці.

«Буде день – буде їжа», - додав він.

Як повідомлялося, 19 липня слідчим Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ Волга був затриманий і доставлений в ізолятор тимчасового утримання.

21 липня стало відомо, що стосовно нього було порушено кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара у розмірі $500 тис. за попередньою змовою осіб.

25 липня Президент України Віктор Янукович звільнив Волгу з посади голови Держфінпослуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

634