Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко вважає законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за наклеп «божевіллям» і «інструментом тиску на засоби масової інформації». Про це він заявив під час спілкування з журналістами.

«Це безумство... Я вважаю, що це є інструментом тиску на засоби масової інформації. Для мене як для громадянина це категорично неприйнятно», - сказав Порошенко, передає «УНІАН».

Він також зазначив, що автори законопроекту повинні нести політичну відповідальність за свою ініціативу.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. За таке рішення проголосувало 244 нардепа.

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає передчасним запровадження закону про кримінальну відповідальність за наклеп.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що закон про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини не буде прийнятий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376