Окружні виборчі комісії провели жеребкування для формування дільничних виборчих комісій в усіх 225 округах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу журналістам повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

Він нагадав, що формування ДВК, згідно з законом «Про вибори народних депутатів», повинне завершитися не пізніше ніж 26 вересня 2012 року.

«Процедури жеребкування, які були проведені ОВК, засвідчили абсолютну обґрунтованість рішення ЦВК щодо змін до порядку проведення жеребкування», - сказав Охендовський.

За його словами, змінені правила дозволили у стислі терміни, протягом 4-5 годин, провести жеребкування.

Охендовський повідомив, що у ДВК, за попередньою інформацією, увійшли представники 80 партій - суб'єктів виборчого процесу, а також сотні кандидатів-«мажоритарників».

«Можна зробити висновок, що розмови, які передували проведенню жеребкування, заяви окремих політичних сил, що рішення ЦВК дискримінаційні та спрямовані на обмеження кількості політичних партій та кандидатів у народні депутати, абсолютно не справдилися. Дійсність і практика показали зворотне», - підкреслив Охендовський.

Член ЦВК також окремо звернув увагу на той факт, що одна із місій спостерігачів за виборами передчасно заявила про незгоду з рішенням ЦВК змінити правила жеребкування.

«Я дуже сподіваюся на те, що місії зі спостереження за виборами перед тим, як оприлюднити відповідні висновки, будуть хоча б уважно вивчати рішення ЦВК і не намагатися знайти у них те, чого немає і апріорі не може бути», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

805