З метою спрощення процедури ведення бізнесу на зерновому ринку України, а саме уникнення подвійної сертифікації зерна та продуктів його переробки при здійсненні експортно-імпортних операцій, уряд схвалив розроблені Державною інспекцією сільського господарства України зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2009 р. №848 «Порядок видачі сертифіката якості зерна та продуктів його переробки».

Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів 19 вересня 2012 року, повідомили у прес-службі Держінспекції сільського господарства.

Суть цих змін полягає в обов'язковій видачі сертифіката на зерно та продукти його переробки при здійсненні експортно-імпортних операцій, а також при переміщенні зерна та продуктів його переробки, придбаних за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. В усіх інших випадках оформлення сертифіката якості здійснюється за бажанням суб'єкта ринку зерна.

Крім того, даними змінами порядок видачі сертифіката якості зерна та продуктів його переробки приведений до норм Закону України «Про зерно та ринок зерна України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259