Україна ініціювала переговори зі Світовою організацією торгівлі щодо перегляду митних зборів на низку товарів, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

Разом з тим на брифінгу у понеділок він спростував інформацію про можливе підвищення митних зборів на різні групи товарів у рамках співробітництва України з СОТ, передає «Інтерфакс-Україна».

«З'явився зайвий ажіотаж у ЗМІ щодо того, що Україна планує підняти ставки мит на низку товарних позицій. Я хотів би спростувати цю інформацію. Мова йде не про підняття, мова йде тільки про перегляд. Робиться це на підставі рішення уряду, яке було прийняте у 2011 році, і в даному разі ми ініціювали переговори», - сказав він.

Міністр підкреслив, що головною метою є захист інтересів національного виробника.

«У нас на сьогоднішній день існує перелік пропозицій, наданих галузевими організаціями, ми їх переробили, узгодили, організували переговори з нашими основними партнерами, і за підписом урядового уповноваженого Валерія П'ятницького направили у Женеву тільки для того, щоб відкрити консультації з цього приводу», - сказав Порошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247