Курсант Харківського університету Повітряних сил ім.І.Кожедуба Микола Наконечний, який 22 вересня загинув на аеродромі у Чугуєві, до останньої миті боровся за літак.

Як повідомили у харківському регіональному медіа-центрі Міноборони України, про це заявив під час обговорення подробиць трагедії в університеті ім.І.Кожедуба командувач Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Байдак.

«Пожежі, загоряння у небі не було. Літак після зльоту виконував набір висоти з великим кутом атаки. Керівник польотів дав курсанту команду про зменшення кута атаки. Тим не менше, курсант, за даними об'єктивного контролю на реакцію ручки управління, ледве віддалив від себе ручку управління, а потім знову її взяв. Після чого літак почав звалюватися на праве крило, зіткнувся із землею, і тільки потім сталося загоряння. Загорілися паливні баки. Команда курсанту від керівника польотів: «Скатапультуйся» надійшла, але, як з'ясувалося, засобами порятунку він не скористався. Курсант до останнього боровся за літак, - сказав Байдак, коментуючи перші результати розшифровки плівок «чорної скриньки», - передає «УНІАН».

Також командувач ВСУ повідомив, що під час виконання польотів місцевому населенню ніщо не загрожувало.

«Літак упав на території аеродрому. Самі ж польоти проводилися за простих метеорологічних умов з дотриманням усіх заходів безпеки, як це передбачено курсом польотів», - зазначив Байдак.

У медіа-центрі також повідомили, що 24 вересня в університеті ім.І.Кожедуба відбулося прощання з тілом загиблого, а у вівторок, 25 вересня, на Сумщині пройде його поховання з дотриманням усіх військових почестей.

Нагадаємо, 22 вересня на військовому аеродромі Чугуєва у катастрофі літака Л-39 загинув курсант 3-го курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ЗСУ Микола Наконечний.

Як заявив начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Володимир Замана, розглядаються дві версії авіакатастрофи: несправність літака і помилка пілота.

За його словами, курсант-льотчик пройшов повну підготовку згідно з курсом льотної підготовки, до самостійного польоту виконав з льотчиком-інструктором 71 політ і був визначений готовим до виконання самостійного польоту.

За фактом авіакатастрофи літака Л-39 прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері порушено кримінальну справу за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1072