Міліція порушила кримінальну справу за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у ніч на 22 вересня на Бориспільській трасі, у якому загинули три людини.

Як повідомили «УНІАН» в Управлінні МВС України Київської області, кримінальну справу порушено за ст. 286 (порушення правил керування транспортним засобом, що спричинило смерть однієї і більше осіб) Кримінального кодексу України.

Як зазначили у міліції, у рамках розслідування справи призначено низку експертиз, у тому числі й автотехнічну.

Нагадаємо, пізно ввечері 22 вересня у Києві під час нелегальних автоперегонів загинув Сергій Чекашкін, директор департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Крім нього, загинули ще двоє людей.

За повідомленням очевидців, автоперегони організували на вулиці Бажана у Києві, відразу за Південним мостом.

«Організатори виходили у жилетах з паличками, схожими на «даішні», і зупиняли весь потік машин на вул. Бажана. І ганялися за 5-7 заїздів, пропустили машин 50, і знову перекривали. Пробка була дуже великою...», - повідомили очевидці.

Близько години ночі, нарешті, з'явилися автомобілі ДАІ, і організатори перегонів були змушені перебратися далі, на Бориспільську трасу.

Під час перегонів, уже перед фінішем, автомобіль Чекашкіна «Dodge Viper SRT10» врізався у відбійник, і машина кілька разів перекинулася. Разом з чиновником-автогонщиком у машині був ще пасажир, який знімав перегони на відеокамеру. Обидва загинули.

Коли на місце ДТП вже прибули медики, сталося ще одне нещастя. На повній швидкості у карету швидкої допомоги врізався мотоцикліст, який загинув на місці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332