Причиною одночасного захворювання 37 дітей у Чаплинській середній школі є аденовірусна інфекція, яка була поширена повітряно-краплинним і контактно-побутовим шляхом.

Про це повідомляє Управління преси та інформації Дніпропетровської ОДА з посиланням на дані головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«При обстеженнях, які були проведені Дніпропетровською обласною санітарно-епідеміологічною станцією, у дітей був виявлений антиген аденовірусу - різновид гострої респіраторної вірусної інфекції. Тому це є підтвердженням того, що у дітей була відсутня бактеріальна інфекція, а мало місце захворювання учнів респіраторно-вірусною інфекцією, а саме аденовірусною», - повідомила начальник головного управління охорони здоров'я Валентина Гінзбург, передає «УНІАН».

Тривають лабораторні дослідження відібраних проб. За даними медичного спостереження, у дітей не зафіксовано середньотяжкого і тяжкого перебігу захворювання. Нормалізація стану відзначалася вже ввечері у п'ятницю, 21 вересня. На наступний день після огляду медичними працівниками стан дітей був повністю задовільним.

За інформацією ОДА, діти вчилися у різних класах і по-різному харчувалися.

Як повідомляв ForUm, 21 вересня прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що 19-20 вересня отруїлися 37 учнів Чаплинської середньої школи.

Станом на 20 вересня одну дитину госпіталізовано у Дніпропетровську клінічну лікарню з діагнозом «реактивний панкреатит», решта дітей з підозрою на гостру кишкову інфекцію, у зв'язку з легкою формою захворювання, перебувають на домашньому лікуванні.


22 вересня Управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації заперечувало факт харчового отруєння 37 учнів Чаплинської школи Петриківського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340