Візовий кодекс Євросоюзу є відносно новим документом, що вимагає певних доповнень і змін. Таку думку, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, під час круглого столу на тему «Візова практика країн ЄС у 2012 році: чи є зміни? висловила керівник організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко.

Зокрема, за її словами, «отримання візи - це лише перший крок для відвідування тієї чи іншої країни ЄС». Вона нагадала, що часто у громадян, які отримали шенгенську візу в консульських установах однієї країни, виникають проблеми при перетині кордонів іншої країни ЄС або зони Шенген. «Такі випадки дали зрозуміти, що Візовий кодекс ЄС - новий документ, що вимагає певних доповнень і змін і, можливо, внесення певних поглиблених трактувань», - вважає вона.

У свою чергу науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко додав, що проблемні ситуації на кордоні частіше виникають у громадян України, у шенгенських візах яких зазначено декілька цілей візиту.

«В абсолютній більшості випадків проблеми виникають тоді, коли людина в'їжджає на територію Німеччини, причому перетинає кордон уперше, а віза видана іншою країною. Так у 90% проблемних випадків», - сказав експерт.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342