Національний банк України і Міністерство фінансів пропонують громадянам кілька надійних і дохідних інвестиційних інструментів. Це дозволить знизити надмірний інтерес населення країни до зберігання заощаджень у готівковій інвалюті. Про це повідомив у Вашингтоні голова Нацбанку Сергій Арбузов, де він перебуває з робочим візитом на чолі української делегації.

Зокрема, йдеться про випуск інвестиційних монет із дорогоцінних металів, а також заплановано впровадження в обіг номінованих в іноземній валюті цінних паперів (казначейські зобов'язання) для продажу населенню, повернення по яких гарантовано державою.

«Цей інструмент, по-перше, абсолютно надійний, оскільки держава гарантує своєчасну виплату відсотків і погашення казначейських зобов'язань. По-друге, він високоприбутковий - відсотки виплачуються в доларах за ставкою 9,2% річних. Це набагато привабливіше, ніж банально купувати готівкову валюту», - заявив голова НБУ.

На його переконання, введення в обіг номінованих у доларах казначейських зобов'язань не тільки абсорбує доларову масу, яка знаходиться на руках населення, але і багато в чому знизить інтерес громадян до покупки готівкою інвалюти.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260