За результатами 2012 року Польща планує видати українцям до 1 млн віз.

Про це на круглому столі на тему «Візова практика країн ЄС у 2012 році: чи є зміни?» повідомив генконсул Польщі у Києві Рафал Вольські, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, він нагадав, що видача консульськими установами Польщі віз в Україні має постійний приріст в + 40%. У той же час Вольські зазначив, що в Україні існує «велика сіра зона навколо видачі віз. Мало що робиться, щоб подолати її», - підкреслив він.

Генконсул Польської Республіки нагадав, що у візовому кодексі ЄС прописані правила надання віз. За його словами, в Україні люди часто звертаються до посередників, у зв'язку з чим «з'явилися методи кримінальної креативності».

Зокрема, виявляється велика кількість фальшивих документів - дозволів на роботу, запрошень. Крім того, з'явилася нова послуга: «хорошу візову історію, виявляється, можна купити за 500 доларів. Фальшиві печатки і візи ставлять у справжні паспорти», - обурився генконсул.

Польський чиновник закликав українців не витрачати гроші даремно. Не віддавати їх «сірим» посередникам, чиї послуги «продаються людям, які й так би отримали візу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296