Кабінет Міністрів схвалив концепцію Загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні на 2013-2023 роки, проект якої розробив Антимонопольний комітет України. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Уряду 19 вересня 2012 року, повідомили у прес-службі АМКУ.

Розробка зазначеної Програми передбачена Національним планом дій на 2012 рік до Програми економічних реформ Президента України.

Основною метою Програми є розвиток конкуренції як одного з основних засобів забезпечення сталого економічного зростання, поліпшення умов ефективного функціонування товарних ринків, удосконалення їх державного регулювання.

Основними шляхами досягнення цієї мети відповідно до Концепції повинні стати: узгодження промислової, інвестиційної, аграрної, зовнішньоекономічної, цінової політики та захисту прав споживачів з антимонопольно-конкурентною політикою, сприяння розвитку малого і середнього бізнесу та інфраструктури товарних ринків.

Разом з тим передбачається вирішення питань щодо усунення та зниження бар'єрів вступу на ринки, вдосконалення державного регулювання на монополізованих ринках, забезпечення прозорості процесів концентрації прав володіння і розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Програма розвитку конкуренції також має на меті залучення інститутів громадянського суспільства до участі у формуванні та реалізації антимонопольно-конкурентної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244