Уряду України варто вжити заходів для протидії кримінальному ринку нелегальних візових послуг. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему: «Візова практика країн ЄС у 2012 році: чи є зміни?» заявив науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Зокрема, він зазначив, що «протидія індустрії так званої візової підтримки на основі фіктивних супровідних документів дозволить пом'якшити візову політику багатьох країн ЄС та Шенгенського договору».

Також, відповідаючи на запитання журналістів, чи вплинуло ускладнення відносин ЄС з Україною на візову політику, він відповів: «Ні, не вплинуло».

За його словами, наприклад, у Білорусі, де політичні відносини з ЄС абсолютно заморожені, кількість шенгенських європейських віз на душу населення і сьогодні видається більше, ніж в Україні.

«Що погіршується від ускладнення міждержавних відносин, так це умови для подальшої лібералізації (візової політики. - Ред.) і підписання нових договорів.

Погані політичні відносини не призводять до зменшення видачі віз, але якщо говорити про перспективу безвізового режиму (підписання договору з ЄС. - Ред.), то там буде маса проблем», - резюмував Сушко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284