Іран відкрито пригрозив завдати попереджуючого удару по Ізраїлю. Такий превентивний удар буде можливим у тому випадку, якщо Тегеран буде абсолютно впевнений у намірі єврейської держави розпочати війну, заявив командувач ВПС елітної революційної гвардії Ірану бригадний генерал Амір-Алі Хаджізаде.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на іранське інформаційне агентство ISNA.

«Іран не має наміру починати війну, але може завдати превентивних ударів, якщо прийде до висновку, що вороги завершують підготовку до нападу на нього», - пояснив генерал, зазначивши, що будь-який напад на Іран може спровокувати Третю світову війну.

«Ми не можемо уявити собі, щоб сіоністський режим почав війну без підтримки Америки. Тому, у разі війни, ми будемо воювати з ними обома, і ми, безсумнівно, вступимо в конфлікт з американськими базами», - зазначив Амір-Алі Хаджізаде.

Раніше головнокомандувач іранською революційною гвардією генерал Мохаммед-Алі Джафарі вже застеріг Ізраїль від наслідків нападу на його країну. «У випадку якщо Іран завдасть по Ізраїлю удар у відповідь, то жоден район Ізраїлю не буде в безпеці, і від цієї країни нічого не залишиться», - пригрозив він. Генерал також обіцяв атакувати американські військові бази в регіоні і закрити стратегічно важливу Ормузьку протоку, по якій транспортується до 40% всієї світової нафти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283