17 українських спортсменів-самбістів, які постраждали унаслідок ДТП у Латвії, доставлені в лікарню міста Риги, повідомив кореспонденту ForUm'у прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

«На трасі Таллінн - Рига поруч з латвійським містом Саласпілс зіткнувся вантажний автомобіль, яким керував громадянин Польщі, і автобус, що перевозив збірну України з самбо. Група спортсменів складалася з 25 осіб: 18 неповнолітніх дітей у віці від 14 до 17 років і сім дорослих. В автобусі також знаходилися два водії», - розповів він.

За словами Дикусарова, відразу після отримання інформації про аварію на місце події виїхали посол і консул України в Латвії. «За попередніми даними поліції Латвії, автобус з українськими громадянами виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою. У результаті чого автобус вилетів у кювет», - зазначив прес-секретар МЗС.

Він повідомив, що, за попередньою інформацією, унаслідок ДТП постраждали 17 осіб, що знаходилися в автобусі, дев'ять дітей і один дорослий, які не постраждали, були розміщені в пансіонаті міста Саласпілса.

«Посольство України у Латвії підтримує контакт з латвійськими медичними закладами для отримання необхідної інформації про постраждалих та надання всебічного сприяння громадянам України. Це питання перебуває під особливим контролем у МЗС України», - підкреслив Дикусаров.

Як раніше повідомляв ForUm, аварія сталася на шосе Рига - Даугавпілс. Вантажний автомобіль зіткнувся з автобусом, який прямував з Риги до Львова.

Аліна Єремєєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413