Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олександр Курдінович затвердив План заходів Держкомтелерадіо щодо сприяння дотриманню однакового доступу учасників виборчого процесу до ЗМІ під час виборів до Верховної Ради України у 2012 році, повідомили у прес-службі Комітету.

Згідно з Планом у Держкомтелерадіо буде організована телефонна «гаряча лінія» з реагування на факти порушень рівного доступу до ЗМІ учасників виборчого процесу. Усі виявлені порушення, інформація про які надходитиме на телефонну «гарячу лінію», через скарги і звернення громадян, систематично розглядатимуться на апаратних нарадах Держкомтелерадіо для вжиття невідкладних заходів.

Одночасно з метою забезпечення безумовного дотримання встановленого порядку проведення передвиборної агітації з використанням засобів масової інформації відповідний моніторинг буде здійснюватися на регіональному рівні.

Крім того, Держкомтелерадіо має намір налагодити постійний діалог з громадськими організаціями для оперативного розгляду проблемних питань роботи ЗМІ та журналістів у період виборчої кампанії.

Державними телерадіоорганізаціями буде забезпечено безумовне виконання вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» та висвітлення виборчої кампанії на принципах рівного доступу до ефіру представників усіх партій та кандидатів у народні депутати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250