Для забезпечення громадського порядку та реагування на можливі правопорушення у день голосування на виборах до Верховної Ради України попередньо планується залучити понад 65 тисяч працівників міліції.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк на зустрічі з представниками Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами в Україні.

Як повідомляє прес-служба МВС України, особлива увага буде приділятися забезпеченню правопорядку у місцях перебування та проживання офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій. На сьогодні ЦВК зареєстровано 512 офіційних спостерігачів.

За словами Ратушняка, з початку виборчого процесу органами внутрішніх справ зареєстровано 886 повідомлень, пов'язаних з його плином. Із загальної кількості повідомлення - про незаконну агітацію, хуліганські прояви і виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих з порушенням законодавства.

За результатами проведених органами внутрішніх справ перевірок щодо 81 людини складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до суду для прийняття рішення, а також за результатами розгляду судом накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. За ознаками складу злочинів міліцією порушено 33 кримінальні справи. Щодо решти прийняті інші рішення відповідно до законодавства і проводяться перевірки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276