Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ще трьох кандидатів у депутати, які балотувалися до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі шляхом самовисування.

Відповідне рішення прийнято сьогодні на засіданні ЦВК на підставі особистих заяв кандидатів у депутати про відмову балотуватися.

Зокрема, скасовано реєстрацію кандидата в депутати Олега Давидова, який балотувався в одномандатному виборчому окрузі № 43 (Донецька область).

Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі продовжать 15 з 17 зареєстрованих раніше кандидатів, передає «УНІАН».

Крім того, скасовано реєстрацію кандидата в депутати Віталія Дерикота, який балотувався до парламенту в одномандатному виборчому окрузі № 191 (Хмельницька область). Тепер у цьому окрузі залишається 12 кандидатів у депутати.

Від подальшої боротьби за депутатський мандат також відмовився Михайло Ронін, який балотувався в одномандатному виборчому окрузі № 169 (Харківська область). Тепер у цьому окрузі залишається 8 з 10 зареєстрованих раніше кандидатів.

Згідно з рішеннями ЦВК, відповідні зміни будуть внесені у виборчі бюлетені у всіх цих трьох одномандатних виборчих округах.

Таким чином, станом на 21 вересня з виборчої кампанії вибули 50 кандидатів у депутати, у тому числі 2 - за рішенням суду і 48 - за власною заявою про відмову балотуватися у Верховну Раду України. Свою боротьбу за депутатський мандат у 225 одномандатних виборчих округах продовжують 3082 кандидати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388