Президент України Віктор Янукович провів зустріч з учасниками 9-го засідання Наради керівників розвідувальних служб країн Чорноморсько-Каспійського діалогу, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент високо оцінив проведення подібних форумів у контексті подальшого поглиблення відносин і взаєморозуміння між країнами, збереження миру.

«Це особливо важливо в умовах наростаючої політичної нестабільності, кризових тенденцій у світовій фінансово-економічній системі, конкуренції за сировинні, енергетичні, інвестиційні, продовольчі ресурси і технології», - сказав Янукович.

Україна, зазначив Президент, зацікавлена ​​у співпраці як з міжнародними організаціями, так і з окремими державами.

Президент у черговий раз підкреслив, що вектор розвитку України орієнтований на всеосяжну модернізацію практично всіх сфер життя. Наша держава також готова співпрацювати з іншими країнами у використанні свого науково-технічного потенціалу в авіакосмічній, суднобудівній та інших галузях, сказав він.

Глава держави також наголосив, що позаблоковий статус України дозволить нам розвивати рівноправну і прагматичну співпрацю з іншими країнами, виходячи з національних інтересів, принципів забезпечення суверенітету та територіальної цілісності.

Президент звернув особливу увагу на важливість головування України в ОБСЄ у 2013 році. Наша держава, підкреслив він, докладе всі зусилля для зміцнення ролі цієї організації. Він, зокрема, зазначив, що Україна прагне надати новий імпульс вирішенню тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ. Під час свого головування в ОБСЄ Україна також приділить увагу гуманітарним питанням, зокрема просуванню ідей недискримінації та толерантності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305