Кабінет Міністрів України через 2-3 тижні повторно подасть до Верховної Ради доопрацьований проект державного бюджету на наступний рік, який 15 вересня повернув уряду на доопрацювання спікер Ради Володимир Литвин.

Про це заявив сьогодні у Краматорську Донецької області на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає «УНІАН».

Він нагадав, що на сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення працювати один раз на тиждень у пленарному режимі до завершення виборчої кампанії. «Відповідно, та кількість нормативних і законодавчих актів, які їй необхідно прийняти, на мій погляд, не дозволяє якісно розглядати бюджет», - сказав перший віце-прем'єр.

«З точки зору підготовки - це два, максимум три тижні, а ухвалення бюджету вже не від нас залежить», - сказав Хорошковський.

Відповідаючи на запитання про те, які економічні параметри будуть закладені в новому проекті бюджету, Хорошковський сказав, що про це поки говорити передчасно, однак все буде враховано, щоб бюджет був збалансованим.

«Ви ж самі знаєте, що на сьогоднішній день нам Верховна Рада повернула цей документ. Тому зараз безглуздо, щоб не ятрити уми, є сенс нам його доопрацювати і вже, безумовно, направити не тільки ті макроекономічні показники, які вказані в бюджеті, починаючи з номінального і реального ВВП, а також бюджету консолідованого та державного... безумовно, нам необхідно додати і розрахунковий курс долара, і розрахункову величину вартості газу, і це, безумовно, вплине на всю економіку. І тільки після цього ми повторно подамо цей документ у Верховну Раду», - пояснив Хорошковський.

Він також висловив упевненість в тому, що новий проект бюджету «буде соціально спрямований і збалансований».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

716