Селяни зможуть отримати від держави спеціальну дотацію в розмірі 2,5 гривень на кілограм за продаж великої худоби на м'ясопереробні підприємства.

Відповідна постанова стане продовженням програми з виплати бюджетних дотацій за утримання та збереження молодняка ​​ВРХ. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.


«Зараз ми закінчуємо узгодження з іншими міністерствами постанови про компенсацію у розмірі 2,5 гривень на кілограм за здачу одноосібниками великої худоби на м'ясопереробні підприємства. Це дозволить подолати негативні тенденції скорочення поголів'я та обсягів виробництва яловичини, запобігти вирізанню молодняка ​​і сприятиме збільшенню його надходження на промислову переробку», - сказав Присяжнюк.
 

За словами міністра, така додаткова доплата селянам за продаж великої худоби є логічним продовження програми з виплати бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка ​​ВРХ. Вона стимулює селян вирощувати більше худоби у власних господарствах і, відповідно, здавати на переробні підприємства більшу його кількість.

«Через те, що одноосібники, які здають худобу на переробні підприємства, не є платниками ПДВ, переробні підприємства пропонують їм низьку ціну. Тому ми вирішили в доповнення програми бюджетних дотацій на збереження й утримання ВРХ запропонувати населенню додаткову програму компенсації при продажу великої худоби», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що таким чином держава врахувала інтереси сільгоспвиробника, якому надходять додаткові кошти, і переробного підприємства, що приймає худобу за своєю ціною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362