Конституційний суд Франції відмовився 21 вересня заборонити кориду на півдні країни, заявивши, що ця практика не суперечить закону, повідомляє Agence France-Presse. Раніше з вимогою припинити бої биків у суд звернулися захисники тварин, апелюючи, як пише Associated Press, до французьких законів, які встановлюють кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Корида, заборонена в інших областях Франції, збереглася на півдні країни, де її захищають як традиційне культурне явище і засіб залучення туристів. За даними агентства, щорічно внаслідок боїв биків тут гине більше тисячі тварин.

Раніше у вересні на захист кориди виступив французький міністр внутрішніх справ Мануель Вальс (Manuel Valls), який заявив, що це традиція, яку потрібно оберігати. Іншим доводом прихильників кориди є можливі тяжкі наслідки її заборони для економіки півдня Франції.

Тим часом захисники тварин заявляли про свій намір звернутися з цієї проблеми у Європейський суд з прав людини.

Запеклі спори між прихильниками і противниками кориди ведуться і на її батьківщині в Іспанії. У серпні 2011 року іспанський парламент визнав її видом мистецтва і культурним явищем. Між тим, вона заборонена у двох автономних спільнотах країни: на Канарських островах (з 1991 року) та у Каталонії (з 2012 року).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219