Сьогодні Конституційна Асамблея розгляне питання про розширення повноважень Рахункової палати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила секретар Конституційної Асамблеї Марина Ставнійчук.

«Сьогодні йдеться про виконання зобов'язань України у частині боротьби з корупцією, створення належного фінансового контролю, у першу чергу, парламентського і не тільки з використанням коштів держбюджету, але і з їх надходженням», - зазначила вона.

Ставнійчук нагадала, що питання, які стосуються держбюджету, весь час дебатувалися з моменту прийняття Конституції.

Тим часом голова Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук повідомив, що сьогодні Конституційна асамблея буде розглядати питання про внесення змін у 98 статтю Основного закону.

Нагадаємо, стаття 98 Конституції України, прийнятої у 1998 році, свідчить про те, що контроль за використанням коштів Державного бюджету України від імені Верховної Ради здійснює Рахункова палата. Після проведення політреформи у 2004 році у цю статтю були внесені зміни: крім контролю за використанням, Рахунковій палаті були передані функції і контролю за надходженням коштів до держбюджету. Пізніше ці норми були скасовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312