Голова Конституційної асамблеї, Президент України (1991-1994) Леонід Кравчук виступає проти прийняття парламентом законопроекту, що передбачає введення кримінальної відповідальності за наклеп. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу перед засіданням Конституційної асамблеї.

«Я вважаю, що це передчасне обговорення, і взагалі воно не пов'язане з принципами демократії свободи слова та верховенства права як такого. Це недоречно, я проти цього законопроекту», - сказав він.

Кравчук висловив припущення, що перспектив ухвалення законопроекту про наклеп немає, і нагадав, що деякі питання у парламенті виносяться з провокаційною метою.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. За таке рішення проголосувало 244 нардепа.

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає передчасним введення закону про кримінальну відповідальність за наклеп.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що закон про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини не буде прийнятий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339