Для України Польща – ключовий політичний та економічний партнер у Східній Європі. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час 11-го Економічного форуму «Україна-Польща» у Києві, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

 

«Інтенсивність економічних відносин між нашими країнами визначається високим взаємним інтересом і діловою активністю підприємців», - сказав Янукович.

Сьогодні, зазначив Президент, перед Україною стоїть завдання розширити внутрішній споживчий ринок. «Давайте пропозиції, як підняти внутрішній ринок України, пропонуйте програми... Ми із задоволенням будемо застосовувати механізм державно-приватного партнерства», - підкреслив Глава держави, звертаючись до підприємців.

Янукович констатував, що останнім часом торгово-економічне та інвестиційне співробітництво України та Польщі набуло додаткової динаміки. Він, зокрема. нагадав, що минулого року товарообіг між нашими країнами досяг 6 млрд доларів, тобто зріс на 31%, а за перше півріччя поточного року вже перевищив 3 млрд доларів.

На його переконання, Україна і Польща мають значний потенціал в об'єднанні зусиль в удосконаленні транзитної системи – як транспортної, так і газо- та нафтотранспортної.

Президент Польщі Броніслав Коморовський, у свою чергу, наголосив на важливості підтримки малого та середнього бізнесу двох країн. «Малий і середній бізнес – це джерело нашого успіху, 70% робочих місць у Польщі забезпечує саме він», - підкреслив він. Коморовський також запросив українських підприємців інвестувати у Польщу, а українські компанії – виходити на Варшавську фондову біржу.

Нагадаємо, президент Республіки Польща Броніслав Коморовський перебуває в Україні з державним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

585