Міністр охорони здоров'я Чехії Леош Гегер у четвер увечері повідомив про введення заборони на експорт із Чехії алкогольних напоїв міцністю понад 20 градусів.

«Заборона набуває чинності негайно», - сказав Гегер.

Прем'єр-міністр Чехії Петро Нечас у ході засідання кабінету міністрів у четвер зазначив, що Євросоюз мав намір заборонити на два місяці ввезення міцного алкоголю із Чехії у держави-члени ЄС, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на чеське інформагентство «ЧТК».

Протягом двох тижнів у Чехії померли вже 23 людини від отруєння нелегальним алкоголем, що містить метиловий спирт. Ще кілька десятків потерпілих перебувають у лікарнях, більшість із них у тяжкому стані.

Міністерство охорони здоров'я Чехії у минулу п'ятницю повністю заборонило продаж алкогольних напоїв міцністю понад 20 градусів на всій території країни у зв'язку з масовими отруєннями метиловим спиртом і загибеллю людей. Заборона стосується продажу алкоголю в усіх магазинах і торгових мережах, барах, кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування, а також готелях. Заборонено продаж алкогольної продукції через Інтернет.

Нинішній випадок масового отруєння алкогольною продукцією став найбільшим у Чехії за останні 30 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486