Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні підтримали проект рішення «Про розробку Плану зонування території міста Києва». Як повідомляє прес-служба Київради, таке рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні.

Мета рішення – створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення і об'єктів виробництва, зниження рівня забрудненості навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об'єктів історико-культурної спадщини, лісів.

На брифінгу перед початком пленарного засідання заступник міського голови, секретар Київради Галина Герега підкреслила, що після Генерального плану План зонування міста є другим за важливістю містобудівним документом.

За її словами, він передбачає розмежування території Києва на зони, у кожній із яких будуть встановлюватися певні умови та обмеження для містобудування.

Також зонінг обумовлює дотримання принципу сумісності нового будівництва з уже існуючими поряд спорудами. «У майбутньому цей документ дозволить уникнути хаотичної забудови історичної частини міста і забезпечить дотримання інтересів киян при плануванні нової забудови. Крім того, це дозволить інвестору чітко бачити перспективи розвитку міста і буде стимулювати його до розвитку столичної інфраструктури», - зазначила Герега.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

873