Президент України Віктор Янукович подякував Польщу за дозвіл на вшанування пам'яті князя Данила Галицького, похованого у Польщі. Про це він сказав під час зустрічі з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

«Ми дуже вдячні за підтримку польської сторони з питання вшановування пам'яті короля Данила Галицького, похованого у місті Холмі Люблінського воєводства. Зокрема, отримано дозвіл польських церков на проведення досліджень українсько-польськими науковцями», - сказав Янукович.

Крім того, він зазначив, що сторони домовилися проводити спільні заходи зі вшанування пам'яті Галицького на Волині у 2014 році, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль питання організації пошуку останків короля Данила Галицького у Польщі.

Відповідна домовленість з польською стороною була досягнута у рамках візиту в Україну Коморовського у липні 2012 року.

Розкопки мають проводитися спільною українсько-польською групою вчених-археологів на території Замкової гори у Холмі, де розташований Собор Різдва Пресвятої Богородиці.

У 2014 році виповнюється 750 років з дня поховання короля Данила. Українська сторона прагне, щоб відповідні археологічні роботи були завершені до цієї дати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363