Товарообіг між Україною та країнами Європи і СНД майже однаковий. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським.

«Якщо говорити про економіку, то товарообіг між ЄС та країнами СНД приблизно однаковий і перебуває на рівні 60 млрд дол як з одного, так і з іншого боку», - сказав Глава держави.

Президент також додав, що всі світові економічні процеси цікаві Україні. Це стосується і Митного союзу, оскільки країни, які входять до його складу, складають більше 90% товарообігу країн СНД.

«Нас також цікавлять процеси економічної інтеграції у такі об'єднання, як ШОС, АСЕАН, БРІК, - підкреслив Президент. - Тому ми шукаємо різні можливості поліпшити наш товарообіг з усіма цими економічними об'єднаннями».

«Багато років йшла робота з підготовки Зони вільної торгівлі між країнами СНД, і нарешті у цьому році угоду було підписано. На черзі – підготовка підписання угоди про створення ЗВТ з Європейським союзом. Вже пророблена велика робота, і ця угода парафована між Україною та ЄС. Я сподіваюся, що після парламентських виборів почнеться процес підписання Угоди про асоціацію України з ЄС», - резюмував Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374