«Наше завдання, щоб у найближчі два роки всі офіцери української армії володіли англійською мовою на функціональному рівні». Про це в ексклюзивному інтерв'ю газеті «Народна армія» заявив керівник Навчально-наукового центру мовної підготовки Академії сухопутних військ ім.гетьмана Петра Сагайдачного, полковник Олександр Малик, повідомили у прес-службі Міноборони.

За його словами, на такий оптимістичний прогноз надихає те, що вивчення іноземних мов, насамперед - англійської, сприятиме затверджена міністром оборони України Концепція мовної підготовки особового складу Збройних Сил України.

Згідно з вимогами цього документа, вивченню англійської мови був наданий пріоритет у рамках професійної підготовки військовослужбовців, підвищена роль кафедр іноземних мов у військових навчальних закладах, створених при видових вузах НД України спеціальні навчально-наукові центри іноземних мов і т.п.

«Успішній реалізації програми інтенсивного вивчення військовими іноземних мов сприятимуть не тільки підручники та методичні розробки наших співробітників. Регулярні тестування, зокрема, діагностичний контроль з сертифікацією стандартизованих мовних рівнів напередодні державних іспитів, служать значним стимулом для майбутніх офіцерів у вивченні іноземної», - зазначив Олександр Малик.

До речі, згідно з Концепцією мовної підготовки, викладання іноземної мови у військових вузах будується таким чином, щоб забезпечити випускникам рівень володіння іноземною мовою не нижче СМР-2 (функціональний).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285