Якби вибори Президента України відбулися найближчої неділі, кандидатуру чинного Президента України Віктора Януковича підтримала б більшість виборців – 22,1%. Про це свідчать дані вісімнадцятої хвилі моніторингового дослідження «УКРАЇНА І УКРАЇНЦІ», оприлюдненого Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦІС», повідомляє «From-UA».

Так, згідно з даними опитування, за Януковича проголосували б 22,1% виборців. Другу позицію займає Кличко - 11,9%, а третю Тимошенко -10,9%.

Петра Симоненка готові підтримати 7,3% опитаних, Арсенія Яценюка - 5,3%, Наталію Королевську - 2,8%, Олега Тягнибока - 2,5%, Анатолія Гриценка - 2,2%, Сергія Тігіпка - 1,2%,

Близько третини виборців заявляють, що не знають, за якого кандидата віддали б свій голос і взагалі чи прийшли б на вибори.

Крім того, за даними опитування, якби вибори до Верховної Ради проходили у найближчу неділю, то, згідно з результатами опитування, у голосуванні взяли б участь близько 80% виборців (готові або скоріше готові взяти участь у волевиявленні).

Щодо політичних уподобань, то електоральні орієнтації українців розділилися таким чином: перше місце займає Партія регіонів і отримує 21,2% підтримки виборців. ВГО «Батьківщина» на даний момент займає другу позицію - 17,2%. Партія «Удар» і Комуністична партія України також мають досить стійку і значну підтримку населення - 12,7% і 9,4% відповідно. ВО «Свобода» і партія Королевської «Україна - Вперед!» набирають близько 3% голосів виборців і перебувають за межею прохідного бар'єру. Інші партії набирають менше одного відсотка підтримки виборців.

Слід зазначити, що напередодні виборів близько третини виборців заявляють, що не знають, за кого будуть голосувати і взагалі чи прийдуть на виборчі дільниці у день проведення виборів до Верховної Ради України.

Дослідження було проведене у період з 7 по 17 вересня 2012 року з усієї території України методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів - квотна вибірка (за ознаками вік та стать). Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі та розміру населеного пункту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399