Президент України Віктор Янукович заявляє, що тільки суд дасть відповіді на питання винуватості чи невинуватості екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і бажає їй швидкого одужання для отримання можливості участі у судових розглядах.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він сказав у ході спільної прес-конференції з президентом Польщі Броніславом Коморовським, відповідаючи на запитання журналістів, чи розглядається можливість амністії Тимошенко.

«Питання лікування Тимошенко сьогодні перебуває у фазі, я б сказав, вирішення цієї проблеми, проблеми її здоров'я. Безумовно, бажаю, щоб якнайшвидше процес одужання завершився, щоб отримати можливість, доступ до правосуддя. Щоб ми остаточно мали можливість отримати відповіді на питання», - повідомив Президент.

У свою чергу, Коморовський зазначив, що не один раз у розмовах з Януковичем «висловлював свою стурбованість, яка стосується деяких перешкод».

«Справа Тимошенко – внутрішнє питання України, але це справа також є серйозною, значущою перешкодою на шляху зближення України з інституціями Європейського союзу. Це справа також може бути перешкодою у підписанні та ратифікації договору про асоціацію», - зазначив польський президент.

У той же час він додав, що в Україні є «рішучість для проведення реформ», зокрема, реформ судів, прокуратури та права. «Слід підкреслити, що ці реформи проходять згідно з принципами Венеціанської комісії, і це знаково», - підкреслив він.

Коморовський також зазначив, що вже завтра перший прем'єр-міністр незалежної Польщі Тадеуш Мазовецький, який прибув у складі польської делегації в Україну, зустрінеться з Тимошенко.

Як раніше писав ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії у Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386