Віктор Медведчук вважає, що українську політику можна наповнити реальним змістом і відмовитися від використання у виборчій кампанії безглуздих і брехливих гасел на кшталт: «Підняти..., поліпшити..., збільшити..., домогтися...».

У своїй статті, опублікованій у газеті «Аргументи і факти в Україні», Медведчук запропонував виборцям провести опитування кожного кандидата в депутати з приводу його справжніх цілей у політиці.

«Громадський рух «Український вибір», створений для захисту інтересів громадян, який не бере участь у цій політичній гонці, звертається до всіх виборців з пропозицією вимагати від своїх кандидатів, чи мажоритарних чи лідерів політичних сил, чітко заявити про свою позицію щодо ключових питань, від вирішення яких залежить подальший шлях України», - заявив політик.

Медведчук виділив вісім пунктів, навколо яких можна побудувати змістовну політичну дискусію:

1) Роль народу в управлінні країною;

2) Державний устрій (унітарний чи федеративний);

3) Форма правління як фактор розвитку демократії (президентська, парламентська чи змішана);

4) Вектор економічної інтеграції (Євроінтеграція або участь у Митному Союзі);

5) Боротьба з корупцією;

6) Державна мова (тільки українська чи українська і російська);

7) Інститут подвійного громадянства (за чи проти);

8) Статус земель сільськогосподарського призначення.

Лідер громадського руху упевнений, що тільки шляхом відповіді на ці питання, що мають найбільше значення, можна визначити подальшу долю країни: «Українські виборці мають право знати їхню позицію з цих питань. Відмова від прямої відповіді означатиме, що політикам є що приховувати від своїх виборців».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260