Прем'єр-міністр України Микола Азаров у Києво-Печерській лаврі вклонився Плащаниці Пресвятої Богородиці, яка на прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та з благословення Патріарха Єрусалимського Феофіла III з 19 вересня до 19 жовтня 2012 р. буде знаходитися в Україні, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Плащаниця Пресвятої Богородиці постійно знаходиться в Єрусалимі, у дворі Гефсиманської обителі, так званої Малої Гефсиманії, розташованої напроти входу в Храм Гроба Господнього. У цьому невеликому храмі вона зберігається праворуч від вівтаря.

У Києві святиня пробуде до 24 вересня, потім відвідає інші єпархії УПЦ. Поклонитися Плащаниці зможуть віруючі Полтави, Харкова, Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запоріжжя, Білої Церкви, Житомира, Тернополя, Почаєва та Львова.

Нагадаємо, 19 вересня в Київ привезли одну з найбільших християнських святинь - Плащаницю Пресвятої Богородиці, яка буде доступна для поклоніння прихожан в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563