На Луганщині міліція порушила дві кримінальні справи відносно двох місцевих бізнесменів, підозрюваних у крадіжці каналізаційного колектора «Луганськводи», повідомили у Відділі по зв'язках з громадськістю ГУМВС області.

Згідно з повідомленням відомства, в управління державної служби боротьби з економічною злочинністю надійшла заява від дирекції ТОВ «Луганськвода».

У ній говорилося, що на ділянці між Кіровським і Стахановим невідомі розкопали, розрізали та викрали каналізаційний колектор - близько двох км чавунної труби вагою понад 100 тонн. За допомогою цієї каналізаційної споруди стічні води відводилися з міста Кіровська для подальшого очищення.

Співробітники УДСБЕЗ, які прибули на місце події, виявили розриту траншею, де раніше був колектор.

Як з'ясувалося, траншея з'явилася нещодавно, також збереглися сліди роботи екскаватора. З вини зловмисників поблизу місця злочину утворилося «озеро» зі стічних вод і нечистот, від чого переважно постраждали жителі сусіднього селища Максимівка.

Під час перевірки з'ясувалося, що в Стаханові незаконним металевим бізнесом займаються двоє місцевих жителів. Один з них уродженець Макіївки Донецької області, 1972 року народження, раніше судимий, і його діловий партнер - житель міста Стаханова 1963 року народження. Підозра в причетності до згаданої крадіжки посилювалася також тим, що в розпорядженні комерсантів був великогабаритний екскаватор «АТЕК», і потужна вантажівка «КамАЗ».

При цьому за жодним з «бізнесменів» дані транспортні засоби офіційно не значилися.

Було встановлено, що вантаж у вигляді розрізнених чавунних труб був привезений на нелегальний пункт прийому металу в м. Стаханов, який належить одному з вказаних компаньйонів. Потім з двору пункту прийому вантаж виїжджав з документами, оформленими донецькою фірмою. Кінцевим пунктом маршруту вантажу значився Алчевський металургійний комбінат.

Відносно «чорних» комерсантів порушено дві кримінальні справи. Одна з них за статтею 213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом), а друга - за статтею 185 КК України (крадіжка).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245